Wednesday, June 17, 2009

Tag dari McNa aka ibu irfan

Malam tadi bila dah siap jer kemas rumah ... ala kadar jer... terus saja mengadap notebook nie... niatnyer nak bukak facebook tetapi tergerak la pulak dihati nak baca blog kekawan...first sekali buka blog McNa ler dulu ... masa tengok tag yang dia kena dari bee tu tajuknya "cerita bagaimana kekasih, tunang atau suami kamu melamar kamu..." ... terdetik dah kat hati compem aku kena... sbb McNa la mula2 add aku ... sbbnya aku baru jer publish blog aku nie dalam minggu nie... almaklumlah yer... selepas ajer aku habis membaca kisah McNa nie terus aku mintak izin dari hubby aku untuk membuka rahsia kisah silam masa dia nak mengurat aku dulu ... dan dia pun buat la muka seposen .... macam tak suka jer... hahahhaha



ini lah wajah kesayangan hamba... my hubby... tapi aku panggil ABHI ...

Sebenar aku ngan abhi nie satu sekolah... Sekolah Menengah Vokasional Sungai Petani 1.. kat kedah.... dia kira senior aku la... mulanya aku nie adik angkat dia la (yang sebenarnya masa tu dia terlambat ngorat aku... sbb aku dah kawan dengan orang lain... hehhehe) tujuannya nak lebih dekat ngan aku..... tiap kali keluar outing jer dia mesti ada ... kira tak dak can langsung aku ngan xbf aku nak sembang... dia kata bukannya apa ... dia tak mau xbf aku main2 kan perasaan aku... (masa tu bangga gilessss... sbb ada org jaga aku...)


Bila saja abis sekolah... aku ngan dia terus lost contact. Pada tahun 1999, seingat aku masa tu aku baru habis belajar, aku dah clash ngan xbf ... dan tahun tu jugak negara kita mengalami masalah kewangan yang teruk... so jadi la aku ni sebagai penganggur terhormat....then pada satu malam aku terkejut dpt call dari abhi... confius gak aku mana dia dapat no tepon umah aku .. dia kata dia amik kat kad outing masa sekolah dulu di pondok guard ... kitorang borak jer as a friend... aku pun tak ingat berapa lama aku dok sembang tepon ngan dia ... then dia kata dia nak jumpa aku kat Mc Donald pasaraya Summit..Bukit mertajam ... first kitorang jumpa selepas tamat sekolah tu ... masing2 terkejut dengan perubahan diri ... (sorang makin cantik dan sorang lagi makin hensem... dan cerah skit dari sekarang .... shhhhh) hehehhehe...


ha.. inilah pasaraya tempat pertemuan kitorang.. selepas beberapa tahun lost contact

Selepas pertemuan yang pertama kitorang dah semakin rapat hahahah ... pada tahun 2000, kami dengan rasminya bercinta. Pada tahun 2001 pulak aku sambung belajaq sehingga tahun 2002... kat Ipoh... banyak jugak dugaan bercinta bila dok jauh... masalah cemburu ler... sbb aku nie jenis banyak kawan lelaki ... kebanyakkan member kelas la... bila aku kata dia cemburu tak mau mengaku la pulak... maklum ler ego... abis jer tamat belajaq aku keja kilang.. kat penang... dekat ngan dia. Lebih kurang 4 bulan selepas tu aku dapat keja kat UPSI ... setahun aku keja dia dengan gentleman ikut aku balik umah jumpa family aku bgtau kat akak aku dia nak hantaq family dia masuk meminang aku.. masa tu aku terkezut rasa macam nak luuruh jantung.. padahal dalam hati ahhhh bestnyer...(sebelum tu tak berani nak hantaq aku sampai depan umah... dia drop aku kat bus stop jer... tak patut betul...hmmm, tanggal 28 Mac 2003 sempena hari jadi aku... maka dengan rasminya aku jadi tunang dia... so segala kesosialan aku terbatas... sebab nak jaga hati dia... dan dia nie kuat cemburu jugak ler... tapi aku aktif juga berkawan nie... bak kata orang "berkawan biar 1000 bercinta dan berkasih biar 1"... aku pegang pepatah tu jer ...

Sepanjang bertunang ada jugak dia mai tg malim melawat aku... korang nak tau mana dia tidoq.. haaa kat umah opismate aku nazri dan umah bob (suami McNa la nie..). Aku bertunang ngan dia lebih kurang 1 tahun setengah... maklum la nak kumpul duit... sebab baru jer keja.... Alhamdulillah tanggal 19 April 2004 aku dengan penuh rasminya jadi isteri tersayang dia ... majlis sanding kat umah aku 1 Mei 2004 dan kat umah dia 2 Mei 2004...




gambar baju biru masa kenduri kat umah aku.. baju kuning kat umah dia

Selama 4 tahun kami kawin (hampir 5 tahun) Allah swt telah mengurniakan kepada kami seorang putera … my lovely son yang sekarang nie umur nya genap 9 bulan (15 september 2008) ... Alhamdulillah kehadiran dia telah mengeratkan hubungan aku ngan abhi dan telah melengkapkan keluarga aku...



Inilah anugerah dari Allah swt yang tak ternilai tingginya...


itulah kisah serba sedikit dari aku... sebenarnya banyak jugak point yang aku skip... sebab nnt korang bosan pulak... tapi aku ada tanya abhi ... sejak bila dan apa sebab dia suka kat aku... korang tau tak ... rupanya dia suka kat aku masa aku kat sekolah lagi... korang bayangkan 5 tahun dia tunggu aku... dan dia ada dua sebab dia suka kat aku.. satu dia kata gigi siong aku then satu lagi jari aku … mana-mana member yang kenal aku tu tau ler cam na jari aku … (ini kalo ada member aku yang baca tobat depa gelak guling2 kat aku … hhhuhuhuh) .... end

4 comments:

KOALAJEPONG said...

ahhahha....akak, mujur gigi tue tk bertukar jdk taring langsuwir...bahaya tuh..muahhaha...

ye la, dek krn jari akak la dia leh mkn sodap2...ekekke

NuRuL aka cHe OwN said...

hehehheh... tahu tak per..

nazrimy said...

hahahaha....aku tau cam na jari tuh..hahahaha...

miskin said...

aku rasa aku kenal ABHI tuh.. dia dulu budak ABM atau KFL aku dah lupa.. aku rasa budak ABM kot... tahun 94/95.

Tolong habaq kat dia.. ini wakil KFL1 kimsalam... hehehe .. tatau dia ingat lagik ker tak nickname Bison, Din Serdang, Poud, PakCha Gegeh, Daud, Zek KL, Jan Kak Miah, Amir Adlan